dimarts, 24 de febrer del 2009

EL MÈTODE CIENTÍFIC

Hola!
Avui veurem com treballa un científic i els mètodes que fa servir. Segur que ja coneixeu el mètode científic, llegirem un text, veurem les etapes i després aneu a l'enllaç per veure què fan els fisícs i què fan els biòlegs. Poseu un comentari aquí explicant què busquen els físics, quines eines fan servir, etc. I el mateix amb els biòlegs.

10 comentaris:

  1. hola!

    Avuí , nosaltres la Joana i la Marina hem fet lo del full del mètode cientific.

    i ha estat prou interessant !

    ResponElimina
  2. Hola!! soc el oscar llobera. Avui em sapigut que fan els científics sobretot els biolegs i els fisics. la seva feina es molt interesant

    els biolegs son els que traballen amb cèl·lules.
    I els fisics son els que experimenten amb qualsebol cosa.

    A qui acaba la classe de avui


    adeu!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. HOLA!!!
    Som el Mrac Ramírez i l'Aleix Tomas.
    Avui em sapigut exactament que són el biòlegs i els físics.
    Els biòlegs són els que treballen amb tot tipus de cel.lules:virus, protozous..
    Per observar tot això fan servir el microscopi.
    Els físics són els queexperimenten amb qualsevol cosa.
    DEEWW!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Hola!!
    Som la Cloe i la Lidia i avui hem vist que fan els físics. Sembla bastant interesant. També hem vist el que fan els biòlegs. Però abans d'això ens han explicat el mètode científic amb una fitxa. Els físics busquen tots els fenoments de la natura i l'univers. Sobretot utilitzen l'ordinador.
    Adeu!!!!!

    ResponElimina
  5. Hola Marta!
    Som la Laia i la Júlia!
    El dilluns al no haver-hi classe no vam poder anar a laboratori i per aixo avui hem llegit una fitxa que anava sobre el mètode científic, i quins van ser alguns científics. Com per exemples:

    -.Isaac Newton (Gravetat)
    -. Robert Hook (Microscopi i Cèl·lula)
    -. Giordando Bruno (Va intentar demostrar que la terra no era el centre de l'unviers, però tot i això no el van creure i el van cremar.)
    -. Galileo Galilei (Va perfeccionar el telescopi. I com que al científic Giordano Bruno no el van creure ell va intentar demostrar que la Terra no era el centre de l'univers. Però com que aquest era amic del Papa no el van matar pero va tenir que passar la resta de la seva vida a casa seva fins que va morir. Aquest va deixar un llibres que durant aquesta època va anar a escribint. Els hi va passar a un amic i aquest els passà a altres. I així van descobrir que la teoria de que la Terra de que era el centre de l'univers era falsa.

    PREGUNTES:

    -.Què busquen els biòlegs?

    Els biòlegs busquen i estudien la vida: les plantes, els animals...

    -.Quines eines fan servir?

    Els biòlegs utilitzen els ordinadors, els microscopis, les lupes etc.


    Fins la setmana que bé!
    Gràcies per la vostra atenció.

    LAIAH & JULIAH ~

    ResponElimina
  6. Hola, sóm la Ivette i la Xènia.
    Avui, a tècniques de laboratori hem llegit una fitxa sobre el mètode científic. La fitxa t’explicava que era, quins passos s’havien de seguir, quins científics la utilitzaven i quins instruments van descobrir i també quins van anar evolucionant.
    Entre els científics estaven Isaac Newton, el famós físic que va descobrir la força de la gravetat, Galileo Galilei que va descobrir que la terra no era el centre de l’univers i també va ser el primer en utilitzar el mètode científic. Giordano Bruno va intentar demostrar que la terra no era el centre de l’univers, com va fer Galileo Galilei, però com que anava en contra de la religió el van cremar i en canvi Galileo Galilei no el van cremar ja que era amic del papa però el van condemnar a estar-se tota la seva vida tancat a casa seva.

    Ara us explicarem què fa els físics i quines eines o instruments feien servir.
    Els homes del temps, per exemple, són físics, perquè estudien els fenòmens meteorològics i estudien a través de satèl·lits quin temps farà.

    Els instruments que utilitzen més són els ordinadors i també n’hi ha superordinadors com el MareNostrum.
    I aquí acabem perquè no tenim més temps...

    Adeu.

    Ivette i Xènia

    ResponElimina
  7. Hola!!! Sóm la Queralt i l'Adriana.

    Avui 25/02/09 em llegit una fitxa sobre el mètode científic, i la Marta Serrat la nostra mestre de tècniques de laboratori ens ha explicat l' evolució que han fet un conjunt de persones com per exemple Galileo Galilei i Isaac Newton van ser uns dels primers científics que es feien la pregunta Perque...??
    Depen de quins cientifics si estaven en contra de la religió el cremaven en una foguera com li va passar a Giordano Bruno en canvi a Galileo Galilei com era molt amic del papa no el van cremar pero el van condemnar a tancar-se a casa seva sense sortir.

    I desprès hem entrat a la web: www.tecniqueslaboratori1ESO.blogspot.com
    i em llegit un text que és titula: Què fan el Biòlegs?
    Els biòlegs són un conjunt de persones que es dediquen a fer coneixements sobre els animals i el medi natural.Es dediquen a veure el creixement i menteniment dels animals i el medi ambient.
    Els biòlegs fans servir microscòpics óptics, lupes... fan servir instruments o eines per explorar el medi natural o animals.


    Adeu !!! Adriana i Queralt.

    ResponElimina
  8. Hola!
    Veig que molts de vosaltres m'escolteu quan us explico coses. Estic contenta perquè veig que us interessa. Alguns (o hauria de dir algunes?) heu fet uns comentaris molt complets i veig que heu après força. Trobo a faltar algun comentari d'algú que potser no escoltava?
    Bé ens veiem dilluns al laboratori.

    ResponElimina